De mensen van Vooruit

Yoeke Nagel,
uitgeefcoördinator & auteur

YoekeNagel - uitgeverijvooruit
Yoeke Nagel, uitgeefcoördinator

Yoeke Nagel is uitgeefcoördinator en auteur.
Zij schreef en publiceerde zelf 13 boeken bij andere uitgeverijen en deed op die manier veel ervaring op met wat een mens zoal mag en kan verwachten van een uitgever.

Yoeke coördineert het hele jubileumboek-project, van het eerste contact en het verzamelen van informatie tot overleg met klant, vormgeving, drukker en media. Zij interviewt de betrokkenen bij uw jubilerende organisatie om hun verhalen te vertellen alsof ze zelf aan het woord zijn. Maar dan leesbaar.

Als schrijvend journalist en (hoofd)redacteur maakte ze ruim dertig jaar deel uit van redactieteams van  uiteenlopende tijdschriften, kranten en organisaties.
Daardoor is zij uitstekend in staat verschillende sferen te proeven en om te zetten in precies de juiste ’tone of voice’, samengesteld met tekst en beeld. Bovendien is ze gewend aan werken met krappe budgetten, eigenwijze opdrachtgevers en strakke tijdschema’s.

 

Jan Runhardt,
vormgever & illustrator

JanRunhardtVooruit
Jan Runhardt, vormgever & illustrator

Jan Runhardt is vormgever en illustrator bij Uitgeverij Vooruit. Zijn opleiding tot technisch tekenaar haalde hij al jaren geleden lachend in met zijn digitaal-grafische werk bij het ontwerpen en bouwen van websites.

Jan gaat direct aan de slag als hij de eerste bijdragen voor een boek binnen heeft. In overleg met de klant legt hij drie opties voor. Welk soort vormgeving past het beste bij uw organisatie of bedrijf? Als uw keuze helder is begint het boek te groeien met elke nieuwe bijdrage. Zijn de foto’s die u nog ergens vond niet van voldoende kwaliteit om ze tot drukwerk om te toveren, dan weet hij vaak nog wel een grafische oplossing om ze toch op een mooie manier te kunnen gebruiken. En ontbreekt het beeld helemaal in uw archief, dan maakt hij een illustratie.

Met het vormgeven van de jubileumboeken van Uitgeverij Vooruit komen zijn talenten opnieuw bij elkaar. Zijn creatieve ingevingen worden werkelijkheid dankzij zijn uitgebreide technische kennis, waarmee hij opmaakprogramma’s soms dingen laat doen waar ze zelf nog nooit van gehoord hebben.

En wie we verder nodig hebben…

paraafjekleinUitgeverij Vooruit beschikt over een prachtig netwerk van creatieve mensen die op verzoek perfect passende bijdragen kunnen leveren aan uw jubileumboek.
Zo werken we graag samen met begenadigde fotografen, tekenaars, infographic-ontwerpers en zelfs gespecialiseerde drukkers voor bijzonder drukwerk bij uw bijzondere jubileum.
Omdat we inmiddels goed kunnen inschatten wat zo’n externe dienst mag kosten zorgen we dat u er een realistische prijs voor betaalt. Natuurlijk vertellen we van tevoren even welk bedrag dat gaat worden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.